fullsizeoutput_327c.jpeg

supervisie

In supervisie dient zich net als in een therapeutisch gesprek een veelheid aan thema’s en lagen aan waarop de supervisie zich kan toespitsen.  Elke supervisiesituatie brengt een nieuw en uniek palet aan interacties, ervaringen en vragen met zich mee.

Als experiëntieel supervisor zal ik steeds samen met de supervisant trachten voeling te krijgen met waar in dat geheel op dat moment voor hem of haar het meest beweging en vooruitgang mogelijk is, met betrekking tot de begeleiding van die bepaalde cliënt of cliëntengroep. Het duidelijk formuleren en afbakenen van de supervisievraag is daar een belangrijk onderdeel van. Doorheen het supervisieproces zal ik de supervisant uitnodigen contact te maken met zijn/haar eigen beleving van de (therapeutische) situatie met deze cliënt of groep om van daaruit samen te zoeken wat het therapeutisch proces concreet nodig heeft om weer vooruit te komen. Ik heb daarbij ook bijzondere aandacht voor de ondersteuning van positieve krachten en kwaliteiten, zowel bij de supervisant als bij de besproken cliënt.

Als erkend cliëntgericht-experiëntieel supervisor bied ik supervisie aan voor

  • Psychotherapeuten en psychotherapeuten in opleiding, zowel individueel als in groep. Deze sessies gaan door op mijn praktijkadres.

  • Teams van hulpverleners of projectgroepen in de geestelijke gezondheidszorg en psychosociale hulpverlening. Deze sessies kunnen doorgaan op de werkplek zelf.

Duur en frequentie worden in overleg bepaald.